SIRIKARN WISETSUWANNAPHUM

Researcher
Laboratory

Food Materials Research Team

Research Unit

Advanced Polymer Technology Research Group

Education

D.Phil, Physical and Theoretical Chemistry,Nanomaterials, University of Oxford, UK

E-mail
Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Publications

Journals

2018

ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, Tackle the Challenges of the Ageing Society by Food Innovations: Case Studies in Thailand and Japan, SSRU Journal of Management Science, 2, 2018.

2014

J. Hu, S. Wisetsuwannaphum, and J. S. Foord, Glutamate Biosensors Based on Diamond and Graphene Platforms, Faraday Discussions 172:457 (2014).

2011

P. D. Battle, S. E. Dutton, F. Grandjean, G. J. Long, N. Thammajak, and S. Wisetsuwannaphum, Structural and Magnetic Properties of Nd18Li8Co4-xFexO3-y and Nd18Li8Co4-xTixO39-y, Journal of Solid State Chemistry 184:2580 (2011).

Proceedings

2019

ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, สายทิพย์ โสรัตน์, Perspectives on Food Consumption in Dysphagia Patients through In-depth Interview: Case Study in Thailand, The 21st Food Innovation Asia Conference (FIAC 2019), 2019, P 41.

2018

Sirikarn Wisetsuwannaphum, Electrochemical Treatment for Low-Nitrite Processed Meat, The 20th FOOD INNOVATION ASIA CONFERENCE 2018, 2018, P 23.

2017

Sirikarn Wisetsuwannaphum, Nattawut Limprayoon, High Energy Food Prototype, วันนิทรรศการวิชาการ รร จปร 2560, 2017, P 161.

2013

S. Wisetsuwannaphum,"Detonation Nanodiamond, Graphene and Polyaniline Composites for Supercapacitor Applications", Poster Presentation at Nano Today Conference, Biopolis, Singapore

2011

S. Wisetsuwannaphum,"Electrodeposition of Textured Pt Nanoparticles on Carbon Substrates for Electrocatalytic Oxidation of Methanol", Poster Presentation at South East Electrochemistry Graduate Symposium, London, UK

2008

S. Wisetsuwannaphum,"Multi-lingual Wikihyperglossary and JavaScript Automated Searches", Virtual Paper at Virtual Conference on Chemical Education at 20th International Conference on Chemical Education in Mauritius

Others

2019

ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, สายทิพย์ โสรัตน์, นิสภา ศีตะปันย์, Market survey data and demand for easy-to-chew and easy-to-swallow foods for people with chewing or swallowing problems, , 2019.

2017

Sirikarn Wisetsuwannaphum, Nitrite Removal Operation, , 2017.

2017

Sirikarn Wisetsuwannaphum, Graphene: 2-dimensional Material for the Future, , 2017.

2017

Sirikarn Wisetsuwannaphum, Can You Taste the Difference?, , 2017.

2017

Sirikarn Wisetsuwannaphum, From the King's Favourite Dishes to Carefoods and Foods for Elderly, , 2017.

2012

S. Wisetsuwannaphum,"A Novel Glutamate Sensor Based on Platinum Nanoparticles and Graphene Nanoplatelets", Talk given at Graphel Conference, Mykonos, Greece

2011

S. Wisetsuwannaphum,"Electrodeposition of Textured Pt Nanoparticles on Graphene for Electrocatalytic Oxidation of Methanol", Talk given at MATCON Summer School, Oxford, UK

2010

S. Wisetsuwannaphum,Lecture on "Electrochemical Fabrication of Pd Nanoparticles on Boron-Doped Diamond for Non-enzymatic Glucose Sensor", given at Science Department, Prince of Songkla University Pattani Campus, Pattani, Thailand

Prototypes

2018

ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, ณัฐวุฒ ลิ้มประยูร, นิสภา ศีตะปันย์, อศิรา เฟื่องฟูชาติ, ต้นแบบระดับห้องปฏิบัติการ อาหารให้พลังงานเร็วแบบเจลสำหรับพกพา, 2018.

2018

ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, ณัฐวุฒ ลิ้มประยูร, นิสภา ศีตะปันย์, อศิรา เฟื่องฟูชาติ, ต้นแบบระดับห้องปฏิบัติการ อาหารพลังงานสูงแบบแท่งสำหรับพกพา, 2018.

Patents

-

ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, ณัฐวุฒ ลิ้มประยูร, นิสภา ศีตะปันย์, อศิรา เฟื่องฟูชาติ, สูตรอาหารแท่งสำหรับพกพา

-

ศิริกาญจน์ วิเศษสุวรรณภูมิ, ณัฐวุฒ ลิ้มประยูร, นิสภา ศีตะปันย์, อศิรา เฟื่องฟูชาติ, สูตรอาหารเจลสำหรับพกพา

Awards

2009

Second Runner-up Essay Award on "Solutions for Thailand: How can we change Thailand for the next decade?" at 2nd Samaggi Academic Conference, University of Cambridge